Què ha estat aquest soroll? No ho sé! Corre! Corre! Allà dalt! A Terra Blanca! Ho heu vist? Ostres! Fum! S’està cremant el bosc! Avisa a tothom! Era un avió! Ha caigut més amunt de les Tres Termes! Al sot? Sí, a la vessant de ponent! A l’altra banda de can Pairana! Venia de Palau! Que portin aigua! Anem a veure-ho! No pot haver sobreviscut ningú! Era un avió de guerra! Vine! Anem a veure-ho! Vine! Vine!

Des de l’accident de l’avió durant la Guerra Civil espanyola, el Sot on neix la riera de Vallserena, entre les Tres Termes i Terra Blanca, s’ha conegut com el Sot de l’avió o el Sot dels Socarrats.

renta anys més tard, el 3 de juliol de 1970, fora del terme municipal de Sant Pere de Vilamajor però sí a l’àrea del Montseny, a la vessant nord de les Agudes, en el terme municipal d’Arbúcies, es produí un altre accident aeri. En aquest cas, un avió de passatgers provinent de Manchester en direcció Barcelona s’estimbà contra el massís sense deixar cap supervivent. Aquesta, però, ja és una altra història.

… i la revetlla de Sant Joan del 2009, una altra avioneta cau a Sant Pere de Vilamajor…

Durant revetlla de Sant Joan del 2009, a dos quarts d’onze del matí, una avioneta va caure davant de la façana de can Soriano de Sant Pere de Vilamajor. Malauradament, tant el pilot com el copilot no van poder sobreviure sobreviure a l’accident.

L’avioneta havia sortit de l’aeròdrom de Sabadell per a realitzar pràctiques de vol. Quan l’avió era sobre can Soriano, a la part sud del terme de Sant Pere de Vilamajor, el motor de l’avioneta s’ha aturat i ha caigut en picat a sis metres de la façana de la casa, moment en què ha explotat el dipòsit de combustible causant un petit incendi. Set dotacions dels bombers l’han extingit de seguida. Encara es desconeixen els motius del tràgic accident.

Els veïns s’han queixat reiteradament que molts avions sobrevolen la zona a molt baixa altura, gairebé tocant els arbres; paren el motor per planar i fer piruetes i després el tornen a encendre.