Ahir em va trucar la Neus, la mare de la meva fillola Anna: “Gini, hem quedat primers!!!” L’emoció era indescriptible i de fons se sentien els crits d’alegria de tots els membres de l’equip. Al tornar a casa, em van convidar a sopar amb tot el grup per celebrar-ho: set nanos, cinc famílies. Els nens estaven eufòrics i als pares els ulls els brillaven d’orgull i d’alegria. Fou un vespre genial veure com explicaven els mesos i mesos d’esforç que hi ha al darrere, la complicació tècnica del projecte, els valors de companyerisme i treball en equip, com s’hi han esforçat els nens… Emoció en estat pur. Felicitats. Enhorabona!!!

Sí! Ho han aconseguit! Han quedat els primers i ara a defensar el projecte al campionat d’Espanya a Logronyo!!!

La il.lusió, l’ esforç i el seny de la canalla i el recolzament dels seus pares porta Sant Pere de Vilamajor al primer lloc de la FLL 2017 a La Universitat de Vic. Han estat molts mesos de treball, de compartir moments especials, d’aprendre nous reptes i de descobrir el món dels ratpenats. Uns animalons tan poc valorats socialment i que poden resultar tan valuosos per la nostra societat en un àmbit que ens resulta molt proper: com és la reducció de la població dels mosquits que en els últims anys s’ha  incrementat amb noves espècies com els mosquits tigre. La idea del projecte passa per millorar la imatge dels ratpenats, crear caixes niu per ajudar a augmentar la població dels ratpenats per poder disminuir la població dels mosquits, i ajudar en una espècie de ratpenat en perill d’extinció com és el ratpenat de ferradura petita.

La competició ha estat molt intensa amb 32 equips de Catalunya i Andorra. Un gran treball en el camp de la robòtica, una presentació del projecte dels ratpenats teatralitzada, una sorprenent posada en escena per exposar els valors de l’equip i una exposició sobre el disseny i la programació del robot que ha impressionat a professors de la facultat d’enginyeria de la UVIC ha acabat portant l’equip de Sant Pere a guanyar aquest primer premi.

Vols saber més sobre el projecte?