Instruccions del Cofre de les 7 claus

Per on començo?

Visita el primer prohom: el pagès. Passa les 4 proves i aconseguiràs la primera clau del cofre!

I què més puc fer?

Visita el el fill del ferrer: et dirà on ha amagat claus mestres i podràs aconseguir punts extres!

INSTRUCCIONS DEL JOC DEL COFRE DE LES 7 CLAUS


OBJECTIU DEL JOC. Cal obrir el misteriós cofre de la sagristia de Vilamajor: a dins hi ha un premi! El cofre està tancat amb 7 panys i necessitaràs 7 claus per obrir-lo. Cada clau la guarda un prohom de Vilamajor que et farà passar unes proves per donar-te la seva clau.

LES 7 CLAUS DELS PROHOMS. Cada prohom (el pagès, el pastor, la tavernera, el carnisser, la molinera, el fuster i el rector) et farà passar quatre proves. Si passes les quatre proves satisfactòriament, el prohom t’enviarà un correu electrònic personal informant-te d’on t’ha amagat la seva clau (només tu ho sabràs). Cada clau tindrà una etiqueta amb una paraula perquè la puguis activar. A mesura que el joc avanci, podràs anar parlant amb més prohoms.

LES PROVES DELS PROHOMS. Cada prohom et farà passar quatre proves per assegurar-te que ets una persona de confiança amb amplis coneixements de Vilamajor. Les respostes de les proves s’han de respondre al qüestionari de cada prohom. Si no l’encertes a la primera no passa res, ho pots tornar a provar. És igual en quin ordre les encertis, l’important és haver-ho respost correctament tot abans no acabi la partida. Si veus que un cop actualitzat el “clauer” no se’t marca la resposta com a vàlida, et caldrà tornar-ho a provar.

LES CLAUS MESTRES. El fill del ferrer forja d’amagat claus mestres que amagarà per Vilamajor. Us avisarà de quan i a on -més o menys- les amaga. El primer concursant que la trobi se la quedarà. Un cop activis una clau mestra pots escollir obrir qualsevol dels 7 panys del cofre que se’t resisteixi o bé guardar-la a la “reserva” de claus del teu clauer virtual per fer-la servir més endavant o acumular punts.

ACTIVAR LES CLAUS. Cada clau té una etiqueta amb una paraula d’activació. Perquè una clau obri el pany caldrà que l’activis. Per activar-la cal anar al clauer i introduir la paraula d’activació de la clau. Després d’enviar-la, un cop comprovat, s’afegirà al teu clauer. També pots activar claus mestres per posar-les a la reserva. Cal anar alerta que el batlle bloquejarà totes les claus mestres que no s’hagin activat al cap de 15 dies de ser amagades pel fill del ferrer.

EL CLAUER. Tindràs un “clauer virtual” on veure quantes claus tens i quantes et falten. I també podràs veure quantes claus tenen els teus companys. El clauer té dues parts: a l’esquerra hi ha els 7 panys i a la dreta la reserva de les claus mestres. Cadascuna de les 4 proves del prohom et donarà un tros de la seva clau. Per aconseguir la clau de cada pany, cal que superis TOTES les 4 proves que et faci. El clauer s’actualitza manualment, així que pot trigar un o dos dies a reflectir les respostes.

EL PREMI. Cada concursant que obri el cofre guanyarà la gran clau de Sant Pere en categoria de plata. A més a més, el concursant que hagi obtingut el nombre més gran de punts guanyarà la gran clau de Sant Pere en categoria d’or i el premi sorpresa que hi hagi al cofre. Si hi hagués un empat de punts, cada jugador amb més punts guanyaria igualment la gran clau en categoria d’or però el premi sorpresa se sortejaria.

ELS PUNTS DE LES CLAUS. Cada clau de prohom val 7 punts. Cada clau mestra val 1 punt. No hi ha límit de claus mestres per jugador.

FINAL DE LA PARTIDA. La partida acaba 15 dies després que el primer concursant obri el cofre sense fer servir cap clau mestra.

DADES. Per jugar al joc, es demana un correu electrònic de contacte. Garantim que únicament s’utilitza les vostres dades per enviar-vos informació sobre el joc (pistes d’on s’amaguen les claus, recordatoris de proves, aclaracions de les normes del joc…) i ens comprometem a no cedir-les a terceres persones, institucions o entitats sense el vostre permís expressament manifestat. Si desitgeu deixar el joc, deixar de rebre correus, consultar o modificar les vostres dades, si us plau, feu-nos-ho saber enviant un correu a higiniherrero.cat@gmail.com

ELS PERSONATGES DEL JOC


Aquí aniran apareixent els personatges amb qui et podràs relacionar.

Pere, el petit pidolaire

El petit Pere és un pidolaire a qui ningú presta massa atenció. És petit i s’esmuny per tots els racons sense ser vist. Sempre va acompanyat d’en Merlí, el seu gos fidel.

Una de les coses que s’ha posat entre cella i cella és descobrir què hi ha dins del cofre, és a dir, quin és el premi del concurs. Quan ho esbrini, segur que t’ho dirà.

Sap que el fill del ferrer, l’Arnau, amaga claus mestres. Així que, de vegades, us podrà donar alguna pista d’on s’amaguen si veu que el batlle és a punt de bloquejar una clau que cap jugador ha activat a temps.

Segurament te’l trobaràs jugant durant el concurs!

 

Guillem, batlle de Vilamajor

En Guillem és el batlle de Vilamajor i representant del rei en aquestes terres. Ha de vetllar perquè la Llei i les bones costums es preservin i, és clar, que tu obris el cofre no li plauria pas. Ell té al seu servei una gran xarxa d’espies que l’informen de tot el que passa al poble en tot moment i ja sospita de les teves intencions. Ves en compte!

Ell intentarà per tots els mitjans que no aconsegueixis cap clau, especialment les claus mestres que forja el fill del ferrer, l’Arnau. Per això cal advertir-te que quan l’Arnau amagui una clau mestra, el batlle no tardarà gaire en localitzar-la, així que has de ser més ràpid, ja que passats quinze dies la trobarà i desactivarà.

De fet, encara que hagis trobat una clau mestra, si no l’actives abans que acabi el compte enrere dels quinze dies, el batlle la pot bloquejar igualment i la clau no aniria al teu clauer.

Ves en compte amb el batlle i molta sort en el concurs!

 

Arnau, el fill del ferrer

L’Arnau és el fill del ferrer de Vilamajor i treballa des de ben menut a la forja del seu pare. No entén perquè tot l’or que han estalviat tots els vilamajorencs i vilamajorins l’hagin d’administrar només set prohoms del poble escollits pel batlle.

L’Arnau t’ajudarà durant tot el concurs a obrir el cofre de les 7 claus. Ell no pot  persuadir als prohoms que et donin la seva clau però sí que, d’amagat del batlle, forjarà claus mestres que podran substituir qualsevol de les claus del cofre.

Durant tot el concurs, l’Arnau forjarà claus mestres i les amagarà per racons de Vilamajor. El primer concursant que trobi una de les claus mestres, ha d’anar al clauer per activar la clau introduint el codi.

Cada clau mestra val 1 punt.

 

Bernat, el pagès-degà de Vilamajor

En Bernat és el pagès més important de Vilamajor i un dels prohoms que guarda una de les 7 caus que obre el cofre.

És un home desconfiat amb els foresters i per convèncer-lo que et doni la clau li hauràs de demostrar que coneixes Vilamajor.

Et posarà a prova amb diverses proves. Si les aconsegueixes passar satisfactòriament, segurament et deixarà la seva clau. Ànims!

La seva clau val 7 punts.

Ramon, el pastor-degà de Vilamajor

En Ramon és un dels pastors amb els ramats més extensos de Vilamajor i està gairebé sempre a la muntanya. També és un dels prohoms que custodia una de les 7 claus del cofre.

És pot ser més desconfiat que els pagesos? I tant! A més, en Ramon coneix racons i secrets de la muntanya ben amagats.

Et posarà a prova amb diverses proves. Si les aconsegueixes passar satisfactòriament, segurament també et deixarà la seva clau. Ànims!

La seva clau val 7 punts.

Eulàlia, la tavernera de Vilamajor

L’Eulàlia va aconseguir la concessió de la taverna de Vilamajor i des de que regenta l’establiment s’ha convertit en un dels negocis més rentables de la contrada. El seu vi és apreciat per arreu i ve gent d’altres comtats a omplir-ne carros de botes. Juntament amb el seu negoci, l’Eulàlia ha esdevingut una de les vilamajorenques més adinerades del municipi i, és clar, també és una dels prohoms que custodia una de les 7 claus del cofre.

Ningú més que ella sap els secrets de Vilamajor. Això vol dir que veurà de seguida si saps tants secrets de Vilamajor com ella. Aconseguiràs que et deixi la seva clau?

Et posarà a prova amb proves que només un expert podria desxifrar. Però el que no sap és tu n’ets un!  Anem a fer una copa a la taverna?

La seva clau val 7 punts.

Joanot, el carnisser de Vilamajor

En Joanot porta la carnisseria de Vilamajor i és l’únic establiment autoritzat pel batlle per matar i vendre carn en tot el terme municipal. Totes els pastors i ramaders han de vendre-li la carn a en Joanot i ell marca el preu d’aquesta matèria primera. El fet de tenir aquest monopoli l’ha convertit en un dels homes més rics de Vilamajor. També és un dels prohoms que custodia una de les 7 claus del cofre.

En Joanot té un caràcter sec. És difícil saber el que pensa. Fins i tot corre el rumor que algun dels seus enemics han desaparegut misteriosament i que el seu cos esquarterat ha estat venut com si fos vedella a la seva carnisseria. Això sí, deliciosament sal-pebrat.

Evidentment això no deu ser cert. Vaja, esperem que no… T’atreveixes a demanar-li la seva clau? Si aconsegueixes passar les seves proves satisfactòriament, aconseguiràs una de les claus més cobejades. Sort!

La seva clau val 7 punts.

Mercè, la molinera del molí vell

La Mercè del molí és una dona de caràcter. Aconsegueix tot el que vol i vol molta cosa. Tanta que ja és una de les dones més importants de Vilamajor, per això ha esdevingut una dels prohoms que custodia una de les 7 claus del cofre.

Tots els pagesos han de moldre el blat al molí de la Mercè per ordre del batlle i això l’ha fet molt influent a la contrada. Alguns pagesos pensen però no s’atreveixen a dir que no mol tot el blat que li porten i que se’n queda sempre una part.

Fa temps, algú va insinuar que la Mercè era una bruixa. Aquell algú va temps que ja no se’l veu per Vilamajor. Ni per enlloc més. S’haurà convertit en un gat?

Serà difícil que et faci confiança i et cedeixi la seva clau. Però segur que te’n sortiràs. Anem al molí?

La seva clau val 7 punts.

Ernest, el fuster de Vilamajor

L’Ernest és des de fa anys el mestre del gremi de fusters de la vegueria de Barcelona i home reconegut més enllà de les nostres fronteres. Els seus clients són els veïns del poble però també reis, bisbes i ambaixadors de terres llunyanes. La seva reputació l’ha fer ser un dels prohoms que custodia una de les 7 claus del cofre.

Ell no només està tancat en el seu taller de la Força, sinó que volta pels boscos del comte per triar el millor arbre d’on ha de sortir cadascuna de les seves obres.

Diuen que és qui més coneix cada racó de Vilamajor. Serà fàcil aconseguir la seva clau? Aviat ho veurem!

La seva clau val 7 punts.

Francesc, el rector de Vilamajor

En Francesc és el rector de la parròquia de Vilamajor i arxiprest de tot el Montseny. Juntament amb el seu germà Guillem, el batlle, dominen la vida de tots els habitants de la vila i, segons diuen, de més enllà. És un dels prohoms de Vilamajor i custodia tant el cofre com una de les 7 claus.

El seu germà l’ha advertit de les teves intencions de voler obrir el cofre així que et serà difícil accedir a la seva clau. Però no tot és impossible.

La seva clau val 7 punts.