El dissabte 1 d’abril vaig conèixer dos montsenyencs que s’endinsen pel massís amunt i avall buscant totes les fonts de les que els n’han parlat: l’estudiós del Montseny, Oscar Farrerons Vidal i el fotògraf Adrià Corella Moragas. Buscaven fonts per la zona de Vilamajor i els en vaig indicar unes quantes. Ara que ha plogut és un bon moment. Espero que aviat veurem el resultat d’aquest recull i, si es basteix com una exposició desitjo amb delit veure-la per Sant Pere de Vilamajor. Mentre tant, us animo a seguir la seva pàgina de Facebook.

Aprofito per agrair-los els comentaris que hi han escrit que us reprodueixo tot seguit. Ànims i gràcies!

Missatge de "Fonts del Montseny" 01/04/2017

Avui hem estat treballant al terme municipal de Sant Pere de Vilamajor a la comarca del Vallès Oriental ubicat en el seu extrem més septentrional. Conegut també per Vilamajor. Està situat a la vessant més meridional del Pla de la Calma.
Ens hem dirigit al Centre d’Informació La Mongia on allà hem conegut a una d’aquelles persones que ens dóna gust parlar-hi, ja que vivim el Montseny de la mateixa manera, l’Higini Herrero Baró

Allà ens hem informat, bé, ens ha nodrit d’informació que desconeixíem i ens agradarà descobrir sobre el món de les fonts.

Sortint del Centre d’Informació al peu de la Torre Roja hi trobem la Font de la Delia, ubicada al carrer amb el mateix nom. A l’altre banda de la riera hi trobem la coneguda Font dels Lledoners, en un indret preciós, llàstima que actualment no hi brolli aigua.

Seguidament ens hem dirigit a la mítica Font del Roure, en un indret únic sota un majestuós roure centenari envoltat de camps i vistes al Montseny.

Hem agafat el cotxe veient el dia amenaçador que feia i ens hem dirigit direcció Sant Elies, allà hem descobert la Font Monner prop del Mas Can Mongol, una font molt natural i amagada però amb molt encant i amb 3 magnífics brocs.

L’objectiu final era veure la coneguda Font de Borrell (on ens hem fotografiat) i veure la Font del Cortès, però el dia s’ha negat a brillat i ens ha començat a ploure amb moltes ganes, obligant-nos a aplaçar la ruta.

Tot i així avui hem après moltes coses i molts indrets per descobrir, i tornar a agrair a l’Higini pel tracte donat, i encantats d’haver-te conegut, ens veiem aviat!!!

Missatge de "Fonts del Montseny" 03/04/2017

Avui us presentem una d’aquelles fonts que quasi ni els autòctons de la mateixa zona coneixen.

És la Font Munner o Monner, al terme municipal de Sant Pere de Vilamajor.

La trobem a la Riera del Cortès, si pujem per la pista que ens duu al Turó de Sant Elies, hem de deixar el cotxe al pàrquing de Terra Blanca i baixar el PR-C 139 i un cop arribem a la riera la creuem i seguim un corriolet ben llaurat. a pocs metres a l’altre banda de la riera ens trobem la bonica font rajant per 3 brocs maravellosos.

Si pujem per el PR-C 139 un cop passat el Mas Can Mongol i Can Parera de Canyes al arribar a la riera trobem el corriolet a mà esquerra.

Us deixo un enllaç d’una ruta que proposa el nostre amic Higini Herrero que us hi duu i així gaudiu dels paratges idíl·lics de Sant Pere de Vilamajor.

http://www.higiniherrero.cat/…/ruta-daqui-la-font-perduda-…/