Hola!

Sóc en Gini

El meu nom és Higini però em diuen Gini.

Vaig néixer el 5 de novembre de 1979. Sóc el fill petit de can Baró de Sant Pere de Vilamajor (Baix Montseny). De petit, recordo la casa plena de gent, perquè vaig créixer amb el rebombori de la carnisseria de la meva àvia. Però, és clar, en una carnisseria de poble hi podies trobar pollastres a l’ast i, també, fils, botons, regals i sabates. Sabates que mai em posava, o que més aviat perdia, ja que em passava tot el dia anant descalç pel poble, pels camps sembrats, camins empedrats, pels carrers o per casa. Alguns em deien Tom Sawyer! hehe… d’altres s’estranyaven que no em clavés mai res als peus tot i tenir la pell ben fina. A mi m’era igual, anava amunt i avall amb els peus nus ben content.

De petit, als estius, la meva feina principal consistia en escaquejar-me d’acompanyar el meu pare al taller, on ja són cinc generacions d’una nissaga de forjadors!

Sempre em va quedar la recança que el meu avi matern, que havia viscut enmig de les muntanyes de Vilamajor, morís abans de poder ensenyar-me-les. Des d’aleshores vaig convertir en una de les meves aficions passejar pel poble. Muntanya amunt i descobrir racons. Molts d’ells, ensenyats per companys de l’avi. Així vaig anar trobant masies, pous de glaç, fonts, corriols… i a mesura que en trobava més, més por tenia de perdre-ho. Suposo que així vaig acabar sent guaita forestal a les campanyes de prevenció d’incendis de l’estiu i, més tard, coordinador al centre d’informació de la reserva de la bisofera del Montseny a la Mongia de Vilamajor.

L’altra afició és visitar el nucli de la Força i preguntar-li què en sap de l’antic castell de Vilamajor. Això m’ha empès a fer-me arquitecte i, parant l’orella a què xiuxiueja la Torre Roja, em sembla que ja m’ha dit alguna coseta que tinc pendent de deixar escrit.

Sempre he estat implicat en nombrosos projectes: coordinant el Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor, formant part del Consell de redacció de les Monografies del Montseny, organitzant actes de tota mena, portant el gegantó Quico, escrivint llibres i articles, fent visites guiades… Espero trobar temps per a tot. Fins i tot, per a desfogar-me en aquest bloc on vull compartir amb tu tot el que he anat descobrint.

Benvingut!😉

Currículum

Perfil

Tinc interessos en àmbits diversos, alhora que complementaris: l’arquitectura, el patrimoni, l’urbanisme, el dibuix, la comunicació, el disseny, la història, la cultura popular i el medi natural.

M’agrada implicar-me i aportar il·lusió i bon ambient de treball en els projectes en què participo.

Titulació acadèmica
 •  GRAU + MÀSTER EN ARQUITECTURA. Arquitecte (Pla 94). Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona, 2017). Projecte Final de Carrera: “La Casa Gran: rehabilitació de la masia de can Derrocada”.
 • PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS. Nivell bàsic. Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona, 2009).
Cursos de formació
 • SISTEMES CAD – AUTOCAD 2D/3D. L’ús del programa informàtic AUTOCAD per a l’elaboració de gràfics i plànols territorials, de patrimoni i detalls arquitectònics. (2001) Institut Català de Tecnologia. UPC. 60h.
 • ARQUITECTURA I PARTICIPACIÓ. Processos de comunicació i participació en actuacions al territori. (2008) E.S.F.A. 30h. 
 • PROFESSIONS I PATRIMONI. La rehabilitació del patrimoni arquitectònic i cultural. Personal i professionals que hi intervenen. (2007) Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. 25h.
 • COM DINAMITZAR ACTIVITATS TURÍSTIQUES DES D’UNA VISIÓ INTERPRETATIVA I CREATIVA. (2018) Ajuntament de la Garriga. 21h.
 • PEDRES QUE PARLEN: LA GESTIÓ TURÍSTICA LOCAL DEL PATRIMONI. (2019) Ajuntament de la Garriga. 20h
 • INTERPRETACIÓ DEL PATRIMONI NATURAL I CULTURAL. (2019) Diputació de Barcelona. 20h.
 • INTERPRETACIÓ DEL PATRIMONI COM A EINA EFICAÇ. Com comunicar el patrimoni a infants i adolescents. (2017) Ajuntament de la Garriga. 20h.
 • ELS TEXTOS INTERPRETATIUS. Com aconseguir missatges efectius per a la difusió del patrimoni. (2016) Ajuntament de la Garriga. 20h.
 • CURS DE DISSENY D’ITINERARIS INTERPRETATIUS GUIATS. Interpretació del patrimoni cultural i natural. (2015) Ajuntament de la Garriga. 20h.
 • TURISME I PATRIMONI LOCAL. Com posar en valor el patrimoni local per esdevenir un actiu turístic. (2014) Diputació de Barcelona. 20h.
 • INTERPRETACIÓ DEL PATRIMONI. Com rebre els visitants a la nostra destinació, organització de visites guiades, com posar en valor el nostre patrimoni i actius turísitcs. (2014) Ajuntament de la Garriga. 16h.
 • LA PREVENCIÓ DELS INCENDIS FORESTALS. Comunicacions amb emissores, lectura de planografia, l’evolució d’un foc forestal, tècniques de prevenció, el Pla de Protecció d’Incendis Forestals del Parc Natural de Montseny. (2007) Diputació de Barcelona. 16h.
 • TÈCNIQUES DE COMUNICACIÓ. Atenció al ciutadà, el tracte amb l’usuari i visitant del Parc Natural. (2011) Diputació de Barcelona. 15h.
 • PROCEDIMENT ADMINISTRATIU COMÚ DE LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES. (2017) Diputació de Barcelona. 12h.
 • CONFECCIÓ D’ITINERARIS I RUTES TURÍSTIQUES. Serveis de Turisme. (2016) Diputació de Barcelona. 10h.
 • GESTIÓ INTEGRAL DE LA REPUTACIÓ ON LINE A LES XARXES SOCIALS EN EL TURISME. Com veu el visitant o el turista la nostra destinació. Com fer que les expectatives siguin satisfactòries i recomani la visita al nostre territori. (2015) Diputació de Barcelona. 10h.
 • INTRODUCCIÓ A LA PALEOGRAFIA. Lectura i transcripció de documents manuscrits en arxius municipals o patrimonials. (2013) Consell Comarcal d’Osona. 10h.
 • TALLER D’INTEGRACIÓ DEL SERVEI D’INFORMACIÓ EN ELS PROTOCOLS I ESTÀNDARDS DE QUALITAT DE LA XARXA DE PARCS NATURALS. Nivell 2. (2017) Diputació de Barcelona. 10h.
 • PRIMERS AUXILIS A LA NATURA (PARCS NATURALS). Com atendre un turista que ha sofert un accident a la natura visitant el terme municipal o el Parc Natural del Montseny. (2013) Diputació de Barcelona. 10h.
 • EL DESENVOLUPAMENT LOCAL I EL PATRIMONI NATURAL I CULTURAL A CATALUNYA. (2018) Diputació de Barcelona. 5h.
 • LA DINAMITZACIÓ DELS CENTRES CULTURALS. Serveis de Cultura. (2015) Diputació de Barcelona. 4h.
Docència i investigació
 •  DEPARTAMENT DE PROJECTES ARQUITECTÒNICS (UPC). (2005-2009) Suport docent al catedràtic Dr. Josep Muntañola i a la professora Dra. Magda Saura a la línia “Aproximacions a l’arquitectura des del medi ambient històric i social” de 4t i 5è cursos de la carrera d’Arquitectura Superior, 320h.
 • LA FORMA URBANA. (2004-2005). Col·laboració en l’equip interdisciplinari de la Universitat Politècnica de Catalunya en l’estudi sobre l’antic Castell de Vilamajor i la forma urbana del centre històric de Sant Pere de Vilamajor. Tasques: recopilació d’informació en arxius, estudi de la mateixa, elaboració de plànols i maquetes i preparació de l’exposició de l’estudi. Reconeixement per l’excel·lència del treball realitzat210h.
 • LA INVESTIGACIÓ A L’ARQUITECTURA. (2005-2006). Col·laboració al projecte finançat pel Ministeri d’Educació i Ciència en tasques de recollida d’informació, difusió d’activitats i suport en general als grups d’investigació d’arquitectura implicats de la UPC, 800h.
 • REIAL ACADÈMIA DE LES BELLES ARTS DE SANT JORDI. (2006). Col·laboració al projecte encarregat per la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi a la UPC per l’estudi i dictamen urbanístic de s’Agaró, 120h.
 • GRUP INTERNACIONAL DE RECERCA EN ARQUITECTURA I SOCIETAT- GIRAS. (2007). Col·laboració amb el Grup Internacional de Recerca en Arquitectura i Societat (GIRAS), reconegut per la Generalitat de Catalunya. Tasques: Suport a la producció de publicacions, en especial a la revista internacional Arquitectonics: Mind, Land & Society, suport a accions de mobilització del grup i suport a l’organització de seminaris internacionals, 960h.
Experiència professional
 • AJUNTAMENT DE SANT PERE DE VILAMAJOR. (2010 – actualitat) Informador-coordinador del centre d’interpretació de la Reserva de la Biosfera del Montseny – La Mongia de Vilamajor i suport a les àrees de comunicació, protocol, festes, promoció econòmica, participació ciutadana, cultura, turisme i patrimoni de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.
 • AJUNTAMENT DE LLINARS DEL VALLÈS. (2007 –  2008) Redacció del Pla Especial de Protecció – Catàleg de Masies en sòl no urbanitzable.
 • AJUNTAMENT DE SANT PERE DE VILAMAJOR. (2003 – 2007) Prevenció d’incendis forestals al Parc Natural del Montseny.
Experiència política

TINENT D’ALCALDE DE SANT PERE DE VILAMAJOR. (2007-2009) Regidor de cultura, patrimoni arquitectònic i natural, medi ambient, comunicació i participació ciutadana. Regidor-delegat del Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor. Membre del Consell Coordinador del Parc Natural del Montseny. CDC.

Publicacions

LLIBRES:

 • HERRERO, Higini, ( et al.), Vilamajor: ahir i avui, Sant Pere de Vilamajor, CESPV, 2016, d.l. B-8274-2016 [Quaderns de Vilamajor, 9]
 • HERRERO, Higini, Rutes d’Aigua (I), Sant Pere de Vilamajor, CESPV, 2003, d.l. GI/1566-2002 [Quaderns de Vilamajor, 3]
 • HERRERO, Higini, ( et al.), Postals, Sant Pere de Vilamajor, CESPV, 2001, d.l. B-29465-2001 [Quaderns de Vilamajor, 1]
 • HERRERO, Higini, «El manso Comas de can Bordoi» in MARCOS, Ferran (coord.), XXXIV Ronda Vallesana: Llinars del Vallès, Sabadell, Unió Excursionista de Sabadell, 2013, d.l. B-23.609-2013

EQUIP EDITORIAL DE REVISTES:

 • HERRERO, Higini (et al., assistent de l’editor) in MUNTAÑOLA, Josep (ed.), Arquitectonics: Mind, land & society, núms. 15-17, Barcelona, UPC, 2008, d.l. B-13523-2008, ISSN: 1579-4431
 • (2019-actualitat) Membre del consell de redacció de la col·lecció “Monografies del Montseny” (Amics del Montseny).
 • (1996-2003 i 2007-actualitat) Redactor-coordinador de la revista municipal “La Clau de Vilamajor”. (Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor). d.l. B-20.435-2013
 • (2001-actualitat) Redactor-coordinador de la revista “Quadernets de Vilamajor”, (Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor).
 • (2011-actualitat) Redactor de la revista “d’aquí”, d.l. B-41434-2011

ARTICLES:

 • HERRERO, Higini, «El camp d’aviació de Cardedeu», dqí, 2020, nº 17, p. 26-31, d.l. B-19399-2019
 • HERRERO, Higini, «La font intermitent del Corral», dqí, 2020, nº 16, p. 26-30, d.l. B-19399-2019
 • HERRERO, Higini, «Les fonts fresques de Santa Susanna», dqí, 2020, nº 15, p. 40-43, d.l. B-19399-2019 *
 • HERRERO, Higini, «L’avi està malalt», dqí, 2020, nº 14, p. 40-43, d.l. B-19399-2019 *
 • HERRERO, Higini, «A la falda del Montseny», Vallesos, gent, terra i patrimoni, 2020, nº 19, p. 112-117, d.l. B-19943-2011
 • HERRERO, Higini, «El castell de Montornès», dqí, 2020, nº 13, p. 40-43, d.l. B-19399-2019 *
 • HERRERO, Higini, «El pou del diable», dqí, 2020, nº 12, p. 40-43, d.l. B-19399-2019 *
 • HERRERO, Higini, «La ruta que nasqué d’una pandèmia», dqí, 2020, nº 11, p. 34-38, d.l. B-19399-2019
 • HERRERO, Higini, «Els lletsoners de Vilamajor», dqí, 2020, nº 10, p. 40-43, d.l. B-19399-2019 *
 • HERRERO, Higini, «Les dues fonts de Sant Elies», dqí, 2020, nº 9, p. 40-43, d.l. B-19399-2019
 • HERRERO, Higini, «Fonts perdudes, fonts trobades», dqí, 2020, nº 8, p. 42-45, d.l. B-19399-2019
 • HERRERO, Higini, «El castell de Burriac», dqí, 2020, nº 7, p. 40-43, d.l. B-19399-2019 *
 • HERRERO, Higini, «Per Nadal, cada ovella al seu corral», dqí, 2020, nº 6, p. 40-43, d.l. B-19399-2019
 • HERRERO, Higini, «El Refugi antiaeri de la Garriga», dqí, 2019, nº 5, p. 42-45, d.l. B-19399-2019
 • HERRERO, Higini, «Les dues fonts de Sant Elies», dqí, 2019, nº 4, p. 40-43, d.l. B-19399-2019
 • HERRERO, Higini, «Les dues joies arquitectòniques civils de Llinars», dqí, 2019, nº 3, p. 44-47, d.l. B-19399-2019
 • HERRERO, Higini, «La Catedral del Vallès: un temple ple d’història i art modern», dqí, 2019, nº 2, p. 42-45, d.l. B-19399-2019
 • HERRERO, Higini, «De Santa Margarida a Santa Susanna», dqí, 2019, nº 1, p. 40.43, d.l. B-19399-2019
 • HERRERO, Higini, «El balneari i les tres termes de Vilamajor», d’aquí, 2019, nº 89, p. 28-32, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La font de l’Aranyal», d’aquí, 2019, nº 88, p. 34-38, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Les fades del Montnegre», d’aquí, 2019, nº 87, p. 34-38, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Una ermita perquè la pluja no sap ploure», d’aquí, 2019, nº 86, p. 34-38, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Els castells de Santa Margarida», d’aquí, 2019, nº 85, p. 30-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Els bruguers de Palautordera», d’aquí, 2019, nº 84, p. 26-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La riera de Vilamajor», d’aquí, 2019, nº 83, p. 30-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Sitja del Llop», d’aquí, 2018, nº 82, p. 30-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Vallserena», d’aquí, 2018, nº 81, p. 28-31, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Sender de la Doma», d’aquí, 2018, nº 80, p. 28-31, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Sant Cebrià de la Mora», d’aquí, 2018, nº 79, p. 30-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «On viuen els brucs de Vilamajor», d’aquí, 2018, nº 78, p. 30-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Els Bruguers i el Pla de la Dona Morta», d’aquí, 2018, nº 77, p. 30-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La mina del Socau», d’aquí, 2018, nº 76, p. 30-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Gorg de la sort», d’aquí, 2018, nº 75, p. 22-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Les Canyes de Vilamajor», d’aquí, 2018, nº 74, p. 24-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Clar de Lluna», d’aquí, 2018, nº 73, p. 24-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Plana de Vilamajor», d’aquí, 2018, nº 72, p. 24-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Els camps del Senyro fins el Virgili», d’aquí, 2018, nº 71, p. 26-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’arca de la biosfera del Montseny», d’aquí, 2017, nº 70, p. 26-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Castell Vell de Llinars», d’aquí, 2017, nº 69, p. 26-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Matagalls», d’aquí, 2017, nº 68, p. 28-31, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La carena de can Bordoi», d’aquí, 2017, nº 67, p. 32-35, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’amagatall del rei», d’aquí, 2017, nº 66, p. 32-35, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El tresor amagat de la Calma», d’aquí, 2017, nº 65, p. 18-21, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El castell de Montsoriu», d’aquí, 2017, nº 64, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’ànima del Montnegre», d’aquí, 2017, nº 63, p. 18-21, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La ruta dels 4 temples celonins», d’aquí, 2017, nº 62, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El dolmen de ca l’Arenes», d’aquí, 2017, nº 61, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El misteriós palau de la riera dels tords», d’aquí, 2017, nº 60, p. 24-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Els micos del Cortès», d’aquí, 2017, nº 59, p. 24-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Gorg Negre de Riells», d’aquí, 2016, nº 58, p. 30-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’ascenció de l’ara del Montseny», d’aquí, 2016, nº 57, p. 28-31, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Pla de Vilamajor: terra de traginers», d’aquí, 2016, nº 56, p. 26-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Puigcastell de Samalús», d’aquí, 2016, nº 55, p. 26-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La balconada del Roc Perer», d’aquí, 2016, nº 54, p. 16-19, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Peirana de Vilamajor», d’aquí, 2016, nº 53, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Santuari del Corredor», d’aquí, 2016, nº 52, p. 22-24, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El camí ral de Sant Llorenç de Gaserans», d’aquí, 2016, nº 51, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El suro del llamp de Vallgorguina», d’aquí, 2016, nº 50, p. 20-23, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’empedrat de Morou», d’aquí, 2015, nº 49, p. 24-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El tresor dels monjos de Sant Marçal», d’aquí, 2015, nº 48, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Sant Andreu del Far», d’aquí, 2015, nº 47, p. 22-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El setè cel de la Calma», d’aquí, 2015, nº 46, p. 28-31, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Vall Magna de la Vila Major», d’aquí, 2015, nº 45, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Santa Fe del Montseny», d’aquí, 2015, nº 44, p. 24-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El sot de l’Infern», d’aquí, 2015, nº 43, p. 24-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’església parroquial de Sant Celoni», d’aquí, 2015, nº 42, p. 20-23, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Cap al castell de Fluvià», d’aquí, 2015, nº 41, p. 24-26, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La maledicció de can Patirem», d’aquí, 2015, nº 40, p. 26-28, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El dolmen de Roca Gentil», d’aquí, 2015, nº 39, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «25 d’abril: l’aplec de Sant Elies de Vilamajor», d’aquí, 2015, nº 38, p. 18-22, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Els Ombradors de Vallforners», d’aquí, 2015, nº 37, p. 18-22, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «De Cardedeu a la Pedra Foradada de Les Pungoles», d’aquí, 2015, nº 36, p. 18-21, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «De Sant Antoni a l’Abellar», d’aquí, 2015, nº 35, p. 16-19, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El cementiri de Cardedeu», d’aquí, 2014, nº 34, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Intervenció arqueològica a La Força de Vilamajor», d’aquí, 2014, nº 34, p. 26-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Can Margenat, can Bartomeu i la Rectoria de Sanata», d’aquí, 2014, nº 33, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «De Sant Elies a Santa Susanna de Vilamajor», d’aquí, 2014, nº 33, p. 26-28, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Poblat Ibèric del Puig del Castell a Samalús», d’aquí, 2014, nº 32, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Excursió per la Vall d’Olzinelles», d’aquí, 2014, nº 32, p. 24-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Excursió pel Pla de Sant Antoni a Sant Pere», d’aquí, 2014, nº 31, p. 26-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Mare de Déu del Remei», d’aquí, 2014, nº 31, p. 24-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «De Palautordera a Sant Celoni», d’aquí, 2014, nº 30, p. 19-21, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Santa Maria del Prat», d’aquí, 2014, nº 30, p. 16-17, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La font perduda de la Font Munner», d’aquí, 2014, nº 29, p. 20-23, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Sant Ponç de Sant Celoni», d’aquí, 2014, nº 29, p. 16-18, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «A peu per Sanata pel GR-97», d’aquí, 2014, nº 28, p. 40-42, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Castell de Montclús», d’aquí, 2014, nº 28, p. 36-39, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Vallforners», d’aquí, 2014, nº 27, p. 32-35, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Castell de Montclús», d’aquí, 2014, nº 27, p. 26-31, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El turó de Més Amunt», d’aquí, 2014, nº 26, p. 32-35, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Pont Trencat», d’aquí, 2014, nº 26, p. 28-30, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Les Valls: les carenes de Sant Antoni», d’aquí, 2014, nº 25, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Sant Joan de Cavallar», d’aquí, 2014, nº 25, p. 26-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Pla del Marital de Cardedeu», d’aquí, 2014, nº 24, p. 22-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Miranda… de Gaudí?», d’aquí, 2014, nº 24, p. 31-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Cap al Turó de Roca Centella», d’aquí, 2013, nº 23, p. 24-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El pont Vell de Vilamajor», d’aquí, 2013, nº 23, p. 30-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Les Tres Termes de Vilamajor», d’aquí, 2013, nº 22, p. 24-28, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Sant Andreu de Samalús», d’aquí, 2013, nº 22, p. 30-32, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Font del Cortès», d’aquí, 2013, nº 21, p. 24-28, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Sant Pons de Cardedeu», d’aquí, 2013, nº 21, p. 30-32, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Els camins de l’antiga vila de Rifà», d’aquí, 2013, nº 20, p. 28-34, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Can Bordoi de Llinars del Vallès», d’aquí, 2013, nº 20, p. 36-39, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El parc dels tres torrents», d’aquí, 2013, nº 19, p. 28-35, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’església de Sant Muç», d’aquí, 2013, nº 19, p. 36-39, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Itinerari de Vallforners», d’aquí, 2013, nº 18, p. 24-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Rectoria de Vilamajor», d’aquí, 2013, nº 18, p. 30-34, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Cap a l’Ermita de Sant Sebastià», d’aquí, 2013, nº 17, p. 26-31, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Les escoles velles de Sant Antoni», d’aquí, 2013, nº 17, p. 32-35, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «De camí a Sant Elies: La nova font del Borrell», d’aquí, 2013, nº 16, p. 22-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Santa Maria de Cardedeu», d’aquí, 2013, nº 16, p. 28-31, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Camí de la Dona Morta», d’aquí, 2013, nº 15, p. 25-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Castell del Far», d’aquí, 2013, nº 15, p. 30-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Sant Hilari», d’aquí, 2013, nº 14, p. 26-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’antiga Plaça Reial de Vilamajor», d’aquí, 2013, nº 14, p. 30-35, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El cor de Sant Antoni de Vilamajor», d’aquí, 2013, nº 13, p. 28-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El castell de Cànoves», d’aquí, 2013, nº 13, p. 24-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Les Brugueres», d’aquí, 2012, nº 12, p. 24-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’esglesiola de Sant Esteve del Coll», d’aquí, 2012, nº 12, p. 30-31, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Els castanyers del Terrer», d’aquí, 2012, nº 11, p. 22-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El carrer vell de Sant Antoni», d’aquí, 2012, nº 11, p. 28-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Sot de l’Om», d’aquí, 2012, nº 10, p. 30-33, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Castell Nou de Llinars», d’aquí, 2012, nº 10, p. 26-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Visitem el Modernisme a Cardedeu», d’aquí, 2012, nº 9, p. 24-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El veïnat de Sant Salvador de Terrades», d’aquí, 2012, nº 9, p. 28-31, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «De Santa Susanna de Vilamajor a la Font Fresca», d’aquí, 2012, nº 8, p. 22-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La pabordia o ermita de Sant Lleïr», d’aquí, 2012, nº 8, p. 28-29, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El camí de can Diviu», d’aquí, 2012, nº 7, p. 24-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Vine al Vilamagore, la fira medieval», d’aquí, 2012, nº 7, p. 14-19, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’aigua a la Freixeneda», d’aquí, 2012, nº 6, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’esglesiola de Sant Sadurní de Collsabadell», d’aquí, 2012, nº 6, p. 26-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Aplec de Sant Elies de Vilamajor: 600 anys demanant pluja», d’aquí, 2012, nº 5, p. 22-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’esglesiola de Sant Julià d’Alfou», d’aquí, 2012, nº 5, p. 28-30, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Els darrers contraforts del Pla de la Calma», d’aquí, 2012, nº 4, p. 20-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «L’esglesiola agrícola de Sant Joan de la Sanata», d’aquí, 2012, nº 4, p. 26-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Camí Ral», d’aquí, 2012, nº 3, p. 20-23, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La capella de Sant Corneli», d’aquí, 2012, nº 3, p. 24-27, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Castanyer Gros d’en Cuc», d’aquí, 2012, nº 2, p. 18-21, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Torre Roja de Vilamajor», d’aquí, 2012, nº 2, p. 22-25, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «El Roure Gran de Sant Pere de Vilamajor», d’aquí, 2011, nº 1, p. 16-17, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «La Torrassa», d’aquí, 2011, nº 1, p. 18-19, d.l. B-41434-2011
 • HERRERO, Higini, «Vilamajor: Vallès o Montseny», Quadernets de Vilamajor, 2004, nº1, p. 5, Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor
 • HERRERO, Higini, «La denominació de la riera», Quadernets de Vilamajor, 2004, nº1, p. 14-15, Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor
 • HERRERO, Higini, «El punt més enlairat del municipi: ni el Pi Novell és el punt més enlairat de Vilamajor ni aquest és el seu nom original», Quadernets de Vilamajor, 2004, nº 1, p. 22-23, Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor
 • HERRERO, Higini, «Carrers i places de Vilamajor: el carrer de Brugueres i el carrer de l’església», Quadernets de Vilamajor, 2004, nº 1, p. 24-25, Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor
 • HERRERO, Higini, «Els rectors de Vilamajor dels segles XIII-XIV (Introducció)», Quadernets de Vilamajor, 2006, nº 2, p. 14-17, Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor
 • HERRERO, Higini, «Carrers i places de Vilamajor (II): La plaça de l’Església», Quadernets de Vilamajor, 2006, nº 2, p. 26-29, Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor

ALTRES PUBLICACIONS:

 • Autor del mapa i fulletó del Sender del Pi Novell PR-C 139, 2011.
 • Autor del mapa i fulletó del Sender del Pi Novell PR-C 139, 2014.
 • Autor del mapa turístic de Sant Pere de Vilamajor, fulletó, 2012.
 • Autor de la Ruta del Roure Gros, fulletó, 2012.
 • Autor de la Ruta del Camp Gran, fulletó, 2013.
 • Autor de fulletó l’Ermita de Sant Elies – Sis segles demanant pluja, 2013.
 • Autor de fulletó l’Església de Sant Pere – La Catedral del Vallès, 2013.
 • Autor de fulletó la Font Fresca, 2013.
 • Autor de fulletó el Pou d’en Besa, 2014.
 • Autor de fulletó Benvinguts a Sant Pere de Vilamajor, 2015.
 • Autor del mapa turístic de Sant Pere de Vilamajor, fulletó, 2013.
 • Cartells de difusió dels actes culturals de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, 2007-actualitat.

ADMINISTRACIÓ DE WEBS I XARXES SOCIALS:

 • (2007-actualitat) Administrador i redactor de les notícies del web vilamajor.cat
 • (2013-actualitat) Administrador de les xarxes socials municipals (Ajuntament, La Mongia, La Fàbrica, Centre Cívic El Pi Novell)
 • (2004-2015) Administrador del web de la colla gegantera de Sant Pere de Vilamajor http://webs.gegants.cat/vilamajor
 • Administrador del bloc personal i de divulgació local: http://www.higiniherrero.cat
Exposicions i visites guiades

EXPOSICIONS:

 • Comissari i disseny: Papallones del Montseny: 18/12/2010 al 28/02/2011
 • Comissari i disseny: Santuaris i ermites del Baix Montseny: 05/03/2011 al 01/05/2011
 • Comissari i disseny: Mirant el Cel: del 4/6/2011 al 4/9/2011
 • Autor, comissari i disseny: La Castanya, el fruit oblidat del Montseny: del 5/11/2011 al 29/01/2012
 • Comissari: Al Natural, del 24/03/2012 al 20/05/2012
 • Autor, comissari i disseny: Festa Major, fa 50 anys: 29/06/2012 al 04/11/2012
 • Coautor, comissari i disseny: El patrimoni perdut de Vilamajor: del 21/11/2012 al 24/03/2013
 • Autor, comissari i disseny: La Torre Roja de Vilamajor: del 20/04/2013 al 30/06/2013
 • Comissari: Vilamajor, ahir i avui: 09/11/2013 al 06/01/2014
 • Coautor, comissari i disseny: Vilamajor, ahir i avui (2a part): del 10/05/2014 al 24/06/2014
 • Autor, comissari i disseny: 25 anys de gegants: del 27/06/2014 al 14/09/2014
 • Autor, comissari i disseny: Salvats del foc: del 15/11/2014 al 11/01/2015
 • Comissari: Estels, ermites i esglesioles del Montseny: del 17/01/2015 al 08/02/2015
 • Autor, comissari i disseny: Caramelles a Vilamajor: 1963 del 21/02/2015 al 24/05/2015
 • Comissari i disseny: Confidències d’una reina: del 27/06/2015 al 09/10/2015
 • Comissari: Del Congost a la Calma: del 10/10/2015 al 13/12/2015
 • Comissari i disseny: Curiositats del Montseny: del 20/02/2016 al 23/04/2016
 • Comissari i disseny: Salts d’aigua i gorgs del Montseny: del 16/07/2016 al 06/11/2016
 • Comissari: Retrats del Montseny: del 19/11/2016 al 15/01/2017
 • Comissari: L’Alzina solitària de Vilamajor: del 21/01/2017 al 16/04/2017
 • Comissari i disseny: Bolets del Montseny: del 27/05/2017 al 25/07/2017
 • Comissari i disseny: Secrets del Montseny: del 01/06/2017 al 29/10/2017
 • Comissari i disseny: 60 gorgs del Montseny: del 07/04/2018 al 24/06/2018
 • Comissari i disseny: 25 anys de Vilamagore Medieval: del 02/11/2018 al 23/12/2018

 

VISITES GUIADES:

 • Contingut, disseny i guiatge de la visita guiada: El Castell de Vilamajor
 • Contingut, disseny i guiatge de la visita guiada: L’aigua a Vilamajor
 • Contingut, disseny i guiatge de la visita guiada: La Catedral del Vallès
 • Contingut, disseny i guiatge de la visita guiada: Sant Elies de Vilamajor
 • Contingut, disseny i guiatge de la visita guiada: Els racons del llibre Confidències d’una reina, de Teresa Sagrera (Barcelona: Columna, 2013)
Idiomes
 • CATALÀ: Nivell C2 – llengua materna.
 • CASTELLÀ: Nivell C1
 • FRANCÈS: Nivell mig comprensió i lectura
 • ANGLÈS:  Nivell mig comprensió i lectura
Altres dades d'interès
 • Diploma de la Generalitat de Catalunya per la participació en els treballs que han permès la inscripció del projecte «Metodologia per a l’inventari del patrimoni cultural immaterial a les reserves de la biosfera: l’experiència del Montseny» al Registre de Millors Pràctiques de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.
 • Redactor de l’informe «Projecte de modificació de l’escut heràldic de Sant Pere de Vilamajor», 2000.
 • Redactor de l’informe «La bandera de Sant Pere de Vilamajor», 2004.
 • Redactor de l’informe «Ampliació del nomenclàtor municipal: PROPOSTES DE DENOMINACIÓ DE LES TRES NOVES VIES DEL SECTOR PERE PUJOL DE L’EIXAMPLE DE SANT PERE DE VILAMAJOR», 2012
 • Redactor de l’informe «ATORGAMENT DE L’HONOR DE FILL ADOPTIU DE SANT PERE DE VILAMAJOR A L’IL·LUSTRE SENYOR POMPEU FABRA I POCH», 2013.
 • Membre de l’organisme municipal Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor (2001-actualitat) . Durant el període 2003-2007 i des del 2009 en sóc el coordinador. 
 • Membre del Consell de Redacció de les Monografies del Montseny (2019-actualitat).
 • Guanyador del concurs de cartells de la Festa Major de Sant Pere de Vilamajor, 1997.
 • Geganter i graller de la colla gegantera de Sant Pere de Vilamajor (1990-2015), secretari (1997-2009), president (2009-2015).
 • Usuari habitual d’Office, Autocad, Photoshop, Outlook. Sistemes operatius Windows i Mac Os X.
 • Carnet de conduir B.
 • Soci de Plataforma per la Llengua.
 • Soci d’Omnium Cultural
 • Adherit a la Intersindical-CSC
 • Membre dels Entaulats de Vilamajor

T'escolto 🙂

1 + 13 =