Hola!

Sóc en Gini

El meu nom és Higini però em diuen Gini.

Vaig néixer el 5 de novembre de 1979. Sóc el fill petit de can Baró de Sant Pere de Vilamajor (Baix Montseny). De petit, recordo la casa plena de gent, perquè vaig créixer amb el rebombori de la carnisseria de la meva àvia. Però, és clar, en una carnisseria de poble hi podies trobar pollastres a l’ast i, també, fils, botons, regals i sabates. Sabates que mai em posava, o que més aviat perdia, ja que em passava tot el dia anant descalç pel poble, pels camps sembrats, camins empedrats, pels carrers o per casa. Alguns em deien Tom Sawyer! hehe… d’altres s’estranyaven que no em clavés mai res als peus tot i tenir la pell ben fina. A mi m’era igual, anava amunt i avall amb els peus nus ben content.

De petit, als estius, la meva feina principal consistia en escaquejar-me d’acompanyar el meu pare al taller, on ja són cinc generacions d’una nissaga de forjadors!

Sempre em va quedar la recança que el meu avi matern, que havia viscut enmig de les muntanyes de Vilamajor, morís abans de poder ensenyar-me-les. Des d’aleshores vaig convertir en una de les meves aficions passejar pel poble. Muntanya amunt i descobrir racons. Molts d’ells, ensenyats per companys de l’avi. Així vaig anar trobant masies, pous de glaç, fonts, corriols… i a mesura que en trobava més, més por tenia de perdre-ho. Suposo que així vaig acabar sent guaita forestal a les campanyes de prevenció d’incendis de l’estiu i, més tard, coordinador al centre d’informació de la reserva de la bisofera del Montseny a la Mongia de Vilamajor.

L’altra afició és visitar el nucli de la Força i preguntar-li què en sap de l’antic castell de Vilamajor. Això m’ha empès a fer-me arquitecte i, parant l’orella a què xiuxiueja la Torre Roja, em sembla que ja m’ha dit alguna coseta que tinc pendent de deixar escrit.

Sempre he estat lligat al poble implicat en nombrosos projectes: organitzant actes de tota mena, portant el gegantó Quico, escrivint llibres i articles, fent visites guiades… Espero trobar temps per a tot. Fins i tot, per a desfogar-me en aquest bloc on vull compartir amb tu tot el que he anat descobrint.

Benvingut!😉

T'escolto 🙂

7 + 5 =