Fotografia: Enric Planas, 2016

Publicació:


Aquesta ruta la vaig publicar al número 1 de la revista “D’aquí” el desembre de 2011.

Punt de sortida:

Sant Pere de Vilamajor. Església parroquial.

Tipologia de ruta:

Ruta circular.

Pensada per fer a peu. Tot i que també es pot fer a cavall o en bicicleta.

Recomano:

Recomano portar una cantimplora amb aigua, calçat còmode i que no rellisqui i un mapa detallat de la zona.

Els excursionistes, sobretot a muntanya, hem de ser responsables a l’hora de fer una ruta. Hem de tenir en compte les pròpies possibilitats, dur l’equip adequat i preveure unes condicions meteorològiques sovint canviants.

Sant Pere de Vilamajor

Distància (Km)

Temps: (minuts)

Tipologia: Circular

Un dels pocs indrets de l’Alt Vallès on encara se celebren les tradicionals fontades.

 Sortirem de la plaça de l’Església de Sant Pere de Vilamajor i ens enfilarem pujada amunt per l’avinguda dels Quatre Camins. Deixem enrere el cementiri i continuem fins a La Creueta des d’on gaudirem d’una magnífica panoràmica enlairada del nucli urbà de Sant Pere de Vilamajor.

A partir d’aquí l’avinguda es converteix en camí. Girarem a l’esquerra i anirem caminant seguint la carena de cal Romaní. Just abans de trobar-nos la casa de cal Gavatx prendrem un camí que baixa cap a la dreta bosc endins. Un cop siguem a baix del sot trobarem una cruïlla, girarem a la dreta i pugem en un petit pujador veient com ens espera, majestuós, el Roure Gran. Just a sota del roure, a només 20 metres, alimenta una petita bassa la font del roure.

És molt habitual trobar-hi veïns de la contrada fent-hi fontades i gaudint de l’ombra d’aquest arbre centenari. Per tornar al poble de Sant Pere i no repetir el camí, continuarem cap a can Bachs gaudint de les magnífiques vistes dels camps de can Met amb el Turó de l’Home, el Turó de Sant Elies i la Serra de Palestrins com a teló de fons. Continuem camí amunt, anirem altre cop fins a la carena de Quatre Camins i baixarem pel veïnat de Ripoll i can Besa, tornant altra vegada per la part nord a la plaça de l’Església.

%

Dificultat: baixa

El millor: Unes vistes espectaculars molt a l'abast per a tota la família.

El pitjor: L'incivisme d'alguns embruta l'entorn de l'arbre i de la font.

Una excursió molt recomanable. No te la perdis!