Publicat:

Aquest article el vaig publicar al número 1 de la revista “D’aquí”, el desembre de 2011.

Com arribar-hi?

Des de la carretera B-510 de Llinars a Dosrius, a dalt de la carena, cal agafar el camí de can Burdoi i seguir el sender de Gran Recorregut GR-92, senyalitzat amb marques vermelles i blanques.

Més informació:

Visites a l’interior de la torre:

Cada primer diumenge de mes, de 10h a 13h.

Ajuntament de Llinars

Tel: 938412750

www.llinarsdelvalles.cat

Altament recomanable! No us la perdeu!

Patrimoni militar (BCIN)

Excel·lent mirador. No us descuideu la càmera!

Llinars del Vallès

El mirador més espectacular de Llinars

La Torrassa del Moro és una torre de guaita situada a prop del castell vell de Llinars, a dalt del turó de can Burdoi, a 430 metres d’alçada. La torre, de base circular, mesura 9’30 metres de diàmetre i 8’30 m d’alçada. La base de la torre és de grans carreus ben treballats de granit d’època romana, mentre que la part superior és de pedres i carreus més petits d’època medieval, probablement a causa d’una reconstrucció posterior.

Les torres de guaita protegien llocs de pas i servien per avisar de possibles ràtzies de pirates o exèrcits enemics. Diu la tradició local que els guaites de la Torrassa avisaven els llinasencs amb una gran torxa encesa a dalt de la torre quan veien arribar els homes del “Senyor dels Moros”, qui venia per cobrar-los els impostos. En veure el senyal, els vilatans i pagesos corrien a amagar a lloc segur els caps de bestiar i els seus béns més preuats.

Des de dalt de la torre s’aprecien unes vistes privilegiades a les comarques del Vallès i del Maresme, així com de l’antiga Via Augusta romana i del massissos del Montseny i del Montnegre. Enguany aquest monument ha estat restaurat amb gran encert i es permeten visites puntuals a l’interior. Entrar-hi i gaudir del mirador és altament recomanable.