En Mariano Pagès és un d’aquests montsenyencs que sempre va amunt i avall pensant nous projectes i, en el seu cas, sempre genials. A la Mongia de Vilamajor ens va portar “Estels, ermites i esglesioles del Montseny” i vam quedar meravellats. També hem seguit les seves incursions als parcs naturals de Marina, Montnegre-Corredor i Collserola.

I, fa uns mesos, ens va portar l’obra “Retrats del Montseny”. En una paraula: espectaculars. Tots. Si veniu a la Mongia els podreu veure. I us agradaran. Assegurat.

La bona notícia és que en Mariano Pagès ja està embrancat en un nou projecte on gaudirem de cinquanta monuments romànics del Montseny. I la Torre Roja de Vilamajor, l’esglesiola de Santa Susanna i la capella de Sant Joan de Cavallar també en seran protagonistes.

Us animo a seguir la seva pàgina de facebook per estar-ne al dia. Es un d’aquests projectes que cal conèixer, seguir i donar-li suport.

El passat 30 de juny es va presentar el llibre a la Mongia i des del 30 de juny fins el 19 d’agost podrem gaudir-ne de l’exposició amb unes magnífiques fotografies de gran format. El llibre també el podeu adquirir a la Mongia al preu de 32 euros, de ben segur que esdevindrà, indispensable en la biblioteca de qualsevol montsenyenc.

Us espero. Sé que us agradarà.

No us el deixeu passar! Si en voleu fer un petit tast, aquí teniu uns vídeos perquè us en feu una idea:

Aquesta obra reuneix per primera vegada la totalitat de les edificacions religioses erigides entre els segles X i XII al territori montsenyec. Una rigorosa tasca fotogràfica, però, que també inclou una ressenya històrica de cada temple. El romànic del Montseny és representat a través d’imatges de: els interiors dels temples i les seves façanes, els seus elements decoratius, expressions artístiques i tipologies constructives pròpies de l’estil. Arquitectura, talles de pedra, policromies, peces conservades in situ o en museus, reunits en un únic exemplar. L’obra posa de manifest la integració del temple d’origen romànic i el seu enclavament estratègic amb el terreny. S’inclouen, per això, imatges paisatgístiques dels emplaçaments més singulars del massís. 

Emmarcat en l’entorn del Parc Natural del Montseny, el treball es divideix en 4 capítols seguint els límits de les comarques i la subcomarca que l’integren (Osona, la Selva, Vallès Oriental i Baix Montseny). Aquesta particular temàtica s’exposa reparant minuciosament en l’estètica fotogràfica que no deixarà indiferent al lector.

Mariano Pagès

Fotògraf

5 motius pels quals no et pots perdre l’exposició “Imatges del romànic del Montseny”:

R

Les fotografies són de Mariano Pagès. És a dir, una garantia de qualitat.

R

Si t'agrada l'arquitectura, el paisatge i el romànic, aquesta és la teva exposició!

R

Si t'agrada el Montseny, el veuràs com s'integra el romànic. Qui s'adapta a qui? Una comunió fascinant.

R

Una proposta cultural de gran nivell, al teu abast i gratuïta.

R

Una excusa més per visitar la Mongia i el centre històric de Vilamajor. Sempre hi trobaràs alguna cosa nova per descobrir! I pots comprar el llibre de l'exposició. No te'l perdis!