En Mariano Pagès és un d’aquests montsenyencs que sempre va amunt i avall pensant nous projectes i, en el seu cas, sempre genials. A la Mongia de Vilamajor ens va portar “Estels, ermites i esglesioles del Montseny” i vam quedar meravellats. També hem seguit les seves incursions als parcs naturals de Marina, Montnegre-Corredor i Collserola.

I, fa uns mesos, ens va portar l’obra “Retrats del Montseny”. En una paraula: espectaculars. Tots. Si veniu a la Mongia els podreu veure. I us agradaran. Assegurat.

La bona notícia és que en Mariano Pagès ja està embrancat en un nou projecte on gaudirem de cinquanta monuments romànics del Montseny. I la Torre Roja de Vilamajor, l’esglesiola de Santa Susanna i la capella de Sant Joan de Cavallar també en seran protagonistes.

Us animo a seguir la seva pàgina de facebook per estar-ne al dia. Es un d’aquests projectes que cal conèixer, seguir i donar-li suport. Espero veure’n l’exposició a la Mongia i, si és possible, veure’l editat en un llibre que esdevindrà, de ben segur, indispensable en la biblioteca de qualsevol montsenyenc.

Jo ja l’espero.

Sé que m’agradarà.

No us el deixeu passar! Si en voleu fer un petit tast, aquí teniu uns vídeos perquè us en feu una idea:

Petit making of del proper treball fotogràfic El Romànic del Montseny. Santa Magdalena de Mosqueroles. Baix Montsenyhttps://www.facebook.com/El-Romànic-del-Montseny-153298451888730/

Pubblicato da Mariano Pages su domenica 27 agosto 2017

Aquesta obra reuneix per primera vegada la totalitat de les edificacions religioses erigides entre els segles X i XII al territori montsenyec. Una rigorosa tasca fotogràfica, però, que també inclou una ressenya històrica de cada temple. El romànic del Montseny és representat a través d’imatges de: els interiors dels temples i les seves façanes, els seus elements decoratius, expressions artístiques i tipologies constructives pròpies de l’estil. Arquitectura, talles de pedra, policromies, peces conservades in situ o en museus, reunits en un únic exemplar. L’obra posa de manifest la integració del temple d’origen romànic i el seu enclavament estratègic amb el terreny. S’inclouen, per això, imatges paisatgístiques dels emplaçaments més singulars del massís. 

Emmarcat en l’entorn del Parc Natural del Montseny, el treball es divideix en 4 capítols seguint els límits de les comarques i la subcomarca que l’integren (Osona, la Selva, Vallès Oriental i Baix Montseny). Aquesta particular temàtica s’exposa reparant minuciosament en l’estètica fotogràfica que no deixarà indiferent al lector.

Mariano Pagès

Fotògraf